+36 30 520 9225 info@szekerce.hu

Fa kocsibeállók készítése

Fából készült autóbeállók, fa garázsok építése, bővítése és javítása, teljes körű kivitelezéssel

Kocsibeállókkal kapcsolatos szolgáltatásaink

Cégünk minden típusú fából készült autóbeálló, kocsibeálló és garázs szakszerű és gyors kivitelezését, bővítését, felújítását és javítását is vállalja.

A fa kocsibeálló készítése során teljes körű szolgáltatást nyújtunk.

Cégünk központja Dány településen található, így elsősorban Budapest és Pest megye területén dolgozunk, de kivitelezést az ország bármely pontján vállalunk.

Oldalunkon bemutatjuk, a kocsibeálló készítésének, bővítésének, felújításának és javításának folyamatát és a fontosabb tudnivalókat.

Válassza ki az Önt érdeklő szolgáltatást az alábbiak közül!

KOCSIBEÁLLÓ ÉPÍTÉS

KOCSIBEÁLLÓ BŐVÍTÉS

KOCSIBEÁLLÓ JAVÍTÁS

FA GARÁZS ÉPÍTÉS

Kocsibeállók építése, kivitelezése

Egy jól megépített autóbeálló hosszú évtizedekig óvja gépkocsiját. Cégünk vállalja mindenféle típusú fából készült kocsibeálló megépítését.

Szabvány és egyedi méretekben, íves és szabálytalan alakú autóbeállók kivitelezését is vállaljuk. Az általunk épített különböző típusú kocsibeállókról itt olvashat részletesebben.

A fa autóbeálló elkészítésének minden tevékenységét lefedjük, beleértve az anyagbeszerzést és szállítást, a terület előkészítését és rendezését, az esetleges bontást, a fogadószerkezet, aljzatbeton, térburkolat kialakítását, a tartószerkezet, az esetleges oldalfalak és a tetőfedés és a bádogosmunkák kivitelezését, a felületkezelést, valamint a törmelék és építési hulladék elszállítását is. A kivitelezés általános folyamatáról és a fontosabb kérdésekről itt olvashat.

Nem rendelkezik tervvel az elképzelt kocsibeállóhoz? Nem probléma, elég ha megmutatja vagy elmondja, hogy milyen autóbeállót szeretne, megtervezzük és megépítjük Önnek.

Országosan vállaljuk kerti autóbeállók kivitelezését, amelyhez ingyenes helyszíni felmérést és ajánlatadást biztosítunk.

Csapatunk több mint 35 éves tapasztalattal rendelkezik a különböző faszerkezetek, tetők és bádogos munkák terén.

Kérdése van a kocsibeálló építés folyamatával kapcsolatban? Vegye fel munkatársunkkal a kapcsolatot most írásban van telefonon!

Kocsibeállító bővítése, átalakítása, lefedése

Változtatni szeretne meglévő kocsibeállóján? Bővítené az udvari autóbeálló alapterületét vagy lefedettségét? Oldalfalat szeretne készítettni a nyitott kocsibeállóhoz? Meglévő nyitott autóbeállót szeretne lefedni?

Felkészült csapatunk gyorsan és költséghatékonyan megoldja egyedi elképzeléseit.

Amennyiben nagyobb kocsibeállóra van szükség, igény szerint elkészítjük az aljzatot és fogadószerkezetet, illetve a meglévő autóbeállóhoz hozzáépítjük a bővítést. Szabálytalan alaprajzú, egyedi, íves bővítéseket is elkészítünk.

Ha a meglévő kocsibeállónak egy vagy több oldalát szeretné zárttá tenni, megépítjük az oldalfalakat, vagy akár teljesen zárt fa garázst alakítunk ki.

Amennyiben nyitott, pergola jellegű kocsibeállója van, de szeretné lefedni azt, ács és tetőfedő csapatunk elkészíti a meglévő szerkezethez a kívánt fedést. Akár nem fa szerkezetű autóbeállókhoz is megépítjük a tetőt. Bitumenes zsindely, tetőcserép, trapézlemez, polikarbonát és egyéb anyagú fedést is készítünk, illetve a bádogos munkákat is elvégezzük.

Igényeljen ingyenes helyszíni felmérést! Vegye fel munkatársunkkal a kapcsolatot írásban van telefonon!

Kocsibeálló javítás, felújítás

Cégünk vállalja meglévő kocsibeállók teljes körű felújítását, javítását is.

Ha elkorhadt a tartóoszlop a talaj közelében, a fa szerkezet újrafestésére vagy lazúrozására van szükség, megbontotta a szél a tetőfedést, megsérült az esőcsatorna, vagy bármi egyéb probléma van a kocsibeállóval, munkatársaink gyorsan és szakszerűen megjavítják, elvégzik a felújítást.

Igény szerint beszerezzük és a helyszínre szállítjuk a kocsibeálló javításához, felújításához szükséges anyagokat, illetve a bontásból származó építési hulladékot is elvisszük.

Kérdése van a kerti autóbeálló javításával, felújításával kapcsolatban? Vegye fel munkatársunkkal a kapcsolatot most írásban van telefonon!

Fa könnyűszerkezetes garázs építése

A kertben épített garázsok többféle anyagból készülhetnek, hagyományos falazott szerkezettel, fémből, műanyagból vagy fából.

Mindegyiknek garázs típusnak van előnye és a hátránya is, amelyeket érdemes a kivitelezés előtt felmérni. A hagyományos tégla, pórusbeton és beton falazattal készült garázsok alapozása nagyobb feladat, engedélyezésük is összetettebb lehet, illetve költségük is magasabb általában.  A fém és műanyag garázsok olcsóbbak lehetnek, azonban igényesebb környezetben nem igazán jelentenek esztétikus megoldást, illetve egyedi méretben sem beszerezhetők.

A fából készült garázsok alapozása és engedélyezése általában egyszerűbb, és a kertbe tökéletesen illeszkedő, természetes, tetszetős megoldást jelentenek. A fa garázsok árát a felhasznált faanyag fajtája, minősége és vastagsága erősen befolyásolja. Általánosságban elmondható, hogy egy könnyűszerkezetes fa garázs elkészítése a falazott szerkezeteknél olcsóbban, a műanyag és fém garázsoknál drágábban kivitelezhető.

A fából készült garázsok mobil kivitelben is megépíthetők, később a tető és a fal szerkezetek elbonthatók és egy új helyen összeépíthetők.

Cégünk vállalja fából készült garázsok teljes körű kivitelezését is. A fa garázs tartószerkezete, falai és tetőszerkezete fából készülnek. Az egyállásos vagy dupla garázs fából készült szerkezeteit valamilyen tetőfedő anyaggal és homlokzati burkolattal látjuk el.

A fa garázs falainak burkolása gyakorlatilag bármilyen homlokzati burkoló elemmel megoldható, lehet fa, fémlemez, vagy akár vakolt felület is kialakítható. Igény szerint a fa garázs lehet hőszigetelt is, a garázsajtó mellett beépíthetők további ajtók és ablakok is.

A fa garázs építés során amennyiben szükséges, elkészítjük az alapot és aljazatot is. Fa dupla garázs építése is megoldható, amennyiben rendelkezésre áll a szükséges hely.

A garázs építés fából költséghatékony és tartós megoldás, megfelelő anyagok és kivitelezés mellett hosszú évtizedekig felújítás nélkül is esztétikus és biztonságos megoldást jelentenek a gépkocsik tárolására.

Igényeljen ingyenes helyszíni felmérést! Vegye fel munkatársunkkal a kapcsolatot írásban van telefonon!

Megrendelőink mondták rólunk

„Kálmán László és csapata építette meg részünkre Isaszegen a kerti kiülőnket fából, ami – elmondhatjuk – a kert díszévé vált. Lászlóék pontosan, időpontokat betartva, a megállapodásunkban foglaltaknak megfelelően dolgoztak. Rövid határidőre építették meg a kerti kiülőt, azt kaptuk, amit kértünk, amit elvártunk. Köszönjük Lászlóéknak az elvégzett munkát, mindenkinek csak ajánlani tudjuk őket.”

Juhász Sándor

Isaszeg, 2022

Fa kocsibeálló építés folyamata

Előkészítés: A gépkocsibeálló építése során az első lépés a pontos igények megfogalmazása. El kell dönteni, hogy pontosan hol, mekkora autóbeállót szeretnénk, nyitott vagy fedett autóbeálló, vagy éppen fa könnyűszerkezetes garázs megépítése a célunk. Érdemes utánajárni, hogy szükséges-e bejelenteni az építést, vagy engedélyt kérni az önkormányzattól.

Kapcsolatfelvétel: Amennyiben a fentiek tisztázottak, cégünk jellemzően ekkor kapcsolódik be a folyamatba.
Ha a weboldalunkon található kapcsolatfelvételi űrlapot kitöltve elküldi nevét és elérhetőségeit (telefonszám, kivitelezés helyszíne, email cím), akkor munkatársaink pár napon belül felveszik Önnel a kapcsolatot. Ha képeket, terveket, vagy egyéb dokumentumokat szeretne csatolni, kérjük emailben küldje el azokat. Az első telefonos egyeztetés során tisztázzuk az elképzeléseket, illetve alkalmas időpontot keresünk az ingyenes helyszíni felmérésre.

Ingyenes helyszíni felmérés: A megbeszélt időpontban munkatársunk felméri a tervezett kocsibeálló vagy garázs építés helyszínét, illetve ekkor szóban pontosan el lehet magyarázni az elvárásokat, igényeket. Tisztázásra kerül, hogy ki szerzi be és szállítja a helyszínre a szükséges anyagokat, illetve milyen munkákat kell cégünknek elkészítenie. Ekkor lehet tanácsot, javaslatot is kérni a nagy tapasztalattal rendelkező kollégánktól a részletekkel és lehetőségekkel kapcsolatban.

Írásos árajánlat készítése: A helyszíni felmérést követően jellemzően egy héten belül írásos árajánlatot készítünk a fából készült autóbeálló vagy garázs kivitelezésére. Ez tartalmazza a munkadíjakat részletezve, illetve a részletes anyagköltség kimutatást és szállítási költségeket is, amennyiben ez cégünk feladata. Emellett a fizetési feltételek és a munka elvégzésének időpontját is meghatározzuk.

Kivitelezés: Amennyiben ajánlatunk elfogadásra kerül, a kivitelezést megkezdjük.

Igényeljen ingyenes helyszíni felmérést most! Vegye fel munkatársunkkal a kapcsolatot írásban van telefonon!

Telefonszámunk

+36 30 520 9225

Email címünk

info@szekerce.hu

Űrlap

Küldje el üzenetét és a megkeressük a megadott elérhetőségein!

1 + 7 =

A fából készült kocsibeállókkal kapcsolatos legfontosabb kérdések és válaszok

Miért érdemes fából készült kocsibeállót készíttetni?

A legtöbben azért építtetnek autóbeállót, hogy megóvják a gépkocsijukat az időjárás viszontagságaitól, ha nem áll rendelkezésre zárt garázs.

Az autóbeálló tető megvédi a napsugárzás káros hatásától az autót, illetve a jégesőtől és a madárpiszoktól is.

A fedett kocsibeálló csapadékos időben kényelmesebbé teszi a ki- és beszállást, és télen sem kell a szélvédő és az ablakok tisztításával, vagy hólapátolással kezdeni a napot.

De olyan esetben is érdemes lehet kocsibeállót készíttetni, ha rendelkezésre áll egy fedett és zárt gépkocsitároló, de egyszerűbb egy nyitott kocsibeállót használni, ha csak rövidebb időre állunk meg otthon.

Egy igényesen megépített autóbeálló fából a praktikum mellett a kert és az udvar dísze is lehet

Kell engedély a kocsibeálló építéséhez?

Bár a legtöbb esetben nem szükséges, de minden esetben érdemes a helyi önkormányzattól információt kérni, hogy kell-e esetleg bejelentést tennünk, vagy engedélyt beszereznünk az autóbeálló építéséhez.

A telek és a tervezett kocsibeálló mérete, lefedettsége, a zöldfelületi mutató és számos egyéb országos és helyi építési szabály befolyásolhatja, hogy mekkora és milyen típusú autóbeállót lehet megvalósítani az adott helyen.

A bejelentési vagy engedélyezési folyamat során általában különbség van a fedetlen, pergola jellegű és a fedett gépkocsibeállók között. A fa garázs építés szabályai is eltérhetnek, ahol a tető mellett az oldalfalak is részben vagy egészben zártak.

A folyamat attól is függ, hogy a tervezett kocsibeálló rendelkezik-e majd földbe süllyesztett alappal.

Milyen típusai vannak a kocsibeállóknak?

Sokféle fajtája, típusa van a kocsibeállóknak:

  • A tartószerkezet lehet fa, fém, tégla.
  • A tetőszerkezet leggyakrabban fából vagy fémből készül.
  • A kerti gépkocsi beállók lehetnek fentről nyitottak vagy fedettek.
  • Az oldalfalak a legtöbb esetben nyitottak, azonban egy vagy több oldala lehet zárt is. A minden oldalról zárt szerkezetet már garázsnak hívjuk.
  • Az aljzat lehet beton, esetleg kültéri járólappal fedve, beton térburkoló elem, tégla, vagy egyéb anyagból is.
  • Az autóbeállók lehetnek körbejárható önálló építmények, de kapcsolódhatnak a ház falához is.
  • Méretük alapján lehetnek egy-, két-, három-, vagy több állásos kocsibeállók.
  • Kialakítható nyitott kocsibeálló tárolóval is, ebben az esetben a gépjármű-beálló nyitott lesz, de egy részen zárható helyiséget alakítunk ki.
  • Rönk kocsibeálló is készíthető, ennek rusztikus, egyedi hatása van.
  • A fa szerkezetű gépkocsi beállók lehetnek natúr színben felületkezelve, lazúrozva, megőrizve, kiemelve az alapanyag természetes szépségét, de akár színes festékkel is le lehet őket festeni.

Mennyibe kerül egy kocsibeálló fából vagy egy garázs építése fából?

Az autóbeálló ár meghatározása összetett feladat. Figyelembe kell venni a fa kocsibeálló építése során szükséges anyagok és azok helyszínre szállításának költségét, illetve a munkadíjakat.

Első lépésként elő kell készíteni a területet, valamint amennyiben még nem áll rendelkezésre, akkor ki kell alakítani az alapot és aljzatot.

Meg kell építeni az ácsszerkezetet, ami a feladat leglátványosabb része.

Természetesen egy nagyobb méretű vagy 2 állásos kocsibeálló ára magasabb lesz, mint egy szimpla autóbeálló költsége.

A fedett kocsibeálló építése során a tetőt le kell fedni, készülhet nyeregtetős kocsibeálló, féltetős kocsibeálló vagy ferde tetős kocsibeálló. Ennek is árnövelő hatása van, a héjalás és a bádogozás anyag- és munka költsége miatt.
Ha a kocsibeálló ház mellé épül, akkor némileg kevesebb anyagköltséggel is megoldható a kivitelezés.

Amennyiben a feladat egy részben vagy teljesen zárt kocsibeálló építése fából, akkor az oldalfalak anyagköltsége és munkadíja miatt az ár értelemszerűen magasabb lesz, mint egy nyitott kocsibeálló fából történő kialakítása esetén.

A nyitott vagy fedett kocsibeálló fából készült elemeit felületkezelni kell, itt az lazúrok, festékek, lakkok ára a minőségtől és márkától függően jelentős mértékben eltérő lehet.

A fentiekből látszik, hogy a fa kocsibeálló ár meghatározása helyszíni felmérés nélkül nem oldható meg. Emiatt írásos árajánlatot kizárólag az ingyenes és az építési területen történő közös igényfelmérés és feladatmeghatározás után tudunk készíteni.

 

Kérdése van a fa kocsibeálló munkadíjak, autóbeálló ár kapcsán?