+36 30 520 9225 info@szekerce.hu

Kerítés építés és felújítás

Kerítések teljes körű kivitelezése és javítása. Mindenféle anyagból, alaptól a festésig.

Kerítés kivitelezés és javítás

Cégünk vállalja szinte az összes típusú kerítés szakszerű megépítését és javítását, felújítását.

Szolgáltatásaink lefedik az ismert kerítéstípusok megépítéséhez szükséges összes tevékenységet. A kerítés készítés során az anyagbeszerzéstől a felületkezelésig mindenben számíthat ránk.

Cégünk központja Dány településen található, így elsősorban Budapest és Pest megye területén dolgozunk, de nagyobb munkák esetén az ország bármely pontján vállaljuk kerítések kivitelezését.

Oldalunkon bemutatjuk, hogy milyen típusú és anyagú kerítések telepítését, építését és javítását vállaljuk, illetve általában milyen anyagokkal dolgozunk!

Kerítés építés, kivitelezés

Milyen anyagból építjük a különböző típusú kerítéseket?

A kerítés építése során számos alapanyag felhasználható. A különböző anyagokat eltérő minőségben és felületkezeléssel használjuk a kerítés céljának, illetve megrendelőink igényeinek megfelelően.

A kerítések alapanyaga lehet például:

 • drót, drótfonat, tekercses,
 • fa, léc, deszka, szélezetlen deszka, raklap,
 • táblás fém, 3D, elemes
 • fémlemez, trapézlemez, hullámlemez,
 • tégla, bontott tégla
 • kő, terméskő,
 • beton, Leier, Semmelrock,
 • zsalukő,
 • gabion, kőkosár,
 • zsalukő,
 • WPC (Wood-Plastic Composite).

Kérése van a kerítés anyagokkal kapcsolatban? Írja meg üzenetben és visszahívjuk!

Kerítés kivitelezés Budapest
Kő kerítés építése

Az alábbi kerítés típusok kivitelezését vállaljuk

 • lakossági kerítés,
 • ipari kerítés,
 • védelmi, biztonsági kerítés,
 • játszótér, focipálya kerítés,
 • lakópark kerítés,
 • telephely kerítés,
 • kennel, kutyakifutó kerítés.

Bármilyen egyéb speciális, különleges kerítés telepítését vállaljuk, legyen szó a teljes munkálatok elvégzéséről, vagy csak egyes részfeladatok elvégzéséről.

Ha kérdése van a kerítés kivitelezéssel kapcsolatban, töltse ki űrlapunkat és pár munkanapon belül visszahívjuk!

 

Kerítés építés árak

A kerítés építés egységnyi ára elsősorban a felhasználni kívánt alapanyagoktól és az ezekhez kapcsolódó munkadíjaktól és szállítási költségektől függ.

Emellett a talaj minősége, az esetleges tervezési költségek, a meglevő régi kerítés bontása és a törmelék elszállítása is további költséget jelenthet.

Értelemszerűen a kerítés hossza és magassága, valamint a különbőző ajtók, kapuk, világítás és díszítés is költséget jelent.

Az olcsó kerítés építés anyaga a drót, általában ez a legkevésbé költséges megoldás. Ebben az esetben az árat a lábazat növelheti.

Kerítés építés olcsón megoldható a fém táblás kerítés rendszerekkel is (2D fémhálós kerítés – 3D fémkerítés).

A kerítés építés munkadíja leginkább az alapozástól, a felhasznált anyagoktól, a lábazattól, a felületkezeléstől (ha szükséges) és a különböző ajtók, kapuk, díszítésektől függ.

A kerítés kivitelzés árak megállapításához kérjen ajánlatot pár kattintással. Telefonon nem tudunk árajánlatot, becslést adni, kizárólag az ingyenes helyszíni felmérést követően!

Küldje el elérhetőségét és munkatársaink megkeresik az igények felmérése érdekében!

Kerítés építés árak
Fa táblás kerítés építés

Ajánlatkérés kerítés építésre

Amennyiben ajánlatot szeretne kérni cégünktől kerítés kivitelezésre, kérjük töltse ki a lejjebb található űrlapot, vagy keressen minket az ott megadott elérhetőségeinken.

Az ajánlatkérés beérkezését követően pár munkanapon belül visszahívjuk, és egyeztetünk egy időpontot. A munkatársaink a megbeszélt időben kimennek a helyszínre és felmérik az igényeket és a munkát. Ekkor lehetőség van tőlük tanácsot is kérni.

Ezt követően tudunk árajánlatot tenni a kivitelezésre.

Kérjen most ingyenes helyszíni felmérést és ajánlatot! 

Kerítés javítás, felújítás

Ismerje meg kerítés javítási és felújítási szolgáltatásainkat!

A kerítéseket a szél, gépkocsik és vandálok is gyakran megrongálják, de sok esetben a korábbi nem szakszerű kivitelezés, a rossz minőségű vagy alultervezett anyagok is szükségessé teszik a javításukat, felújításukat.

Cégünk vállalja mindeféle anyagú és szerkezetű meglevő kerítések javítását és felújítását is.

Ha a meglevő kerítés szerkezete, vagy annak egy része még stabil, akkor a legolcsóbb megoldás, ha nem új kerítést épít, hanem a meglevőt újíttatja fel vagy javíttatja meg.

A legtöbb esetben a kerítés alapja, a lábazat és az oszlopok kisebb ráfordítással még felhasználhatók az új kerítéshez.

A régi kerítés lábazat felújítása révén, illetve az oszlopok és kerítés elemek cseréjével teljesen újszerű kerítés alakítható ki.

A megdőlt kerítés javítása, a megsüllyedt kerítés stabilizálása is sokszor olcsóbban kivitelezhető, mint egy teljesen új kerítés telepítése.

Ha a meglevő kerítés egyik eleme sem menthető meg, a kerítés bontás és a törmelék elszállítását is megoldjuk.

Kisebb kerítés javítási és felújítási munkákat is vállalunk.

Kérjen most ingyenes helyszíni felmérést és ajánlatadást pár kattintással!

Kerítés felújítás és javítás
fa-korlat-kerites-keszites

Ajánlatkérés kerítés javításra, felújításra

Amennyiben ajánlatot szeretne kérni cégünktől kerítés felújítás vagy javítás kapcsán, kérjük töltse ki a lejjebb található űrlapot, vagy keressen minket az ott megadott elérhetőségeinken.

Az ajánlatkérés beérkezését követően pár munkanapon belül visszahívjuk, és egyeztetünk egy időpontot. A munkatársaink a megbeszélt időben kimennek a helyszínre és felmérik az igényeket és a munkát. Ekkor lehetőség van tőlük tanácsot is kérni.

Ezt követően tudunk árajánlatot tenni a kivitelezésre.

Kérjen most ingyenes helyszíni felmérést és ajánlatadást pár kattintással!

Megrendelőink mondták rólunk

„Kálmán László és csapata építette meg részünkre Isaszegen a kerti kiülőnket fából, ami – elmondhatjuk – a kert díszévé vált. Lászlóék pontosan, időpontokat betartva, a megállapodásunkban foglaltaknak megfelelően dolgoztak. Rövid határidőre építették meg a kerti kiülőt, azt kaptuk, amit kértünk, amit elvártunk. Köszönjük Lászlóéknak az elvégzett munkát, mindenkinek csak ajánlani tudjuk őket.”

Juhász Sándor

Isaszeg, 2022

Telefonszámunk

+36 30 520 9225

Email címünk

info@szekerce.hu

Űrlap

Küldje el üzenetét és a megkeressük a megadott elérhetőségein!

10 + 13 =

Korábbi kerítés építési munkáinkból

fa-korlat-kerites-keszites
Fa táblás kerítés építés
Kerítés építés árak

A kerítés építés menete

Kerítés alapozás

A kerítésépítés általában az alap kialakításával kezdődik. Ez lehet sávalap, vagy az oszlopok pontszerű alapja. A kerítés alapok jellemző szélessége 30 cm, mélysége pedig legalább 70 cm, illetve megfelelő vasalattal kell ellátni.

Kerítés lábazat kialakítása

Nem minden kerítés készül lábazattal, az egyszerűbb drótkertítések, fa és léckerítések, egyes fém táblás kerítésrendszerek lábazat nélkül is kialakíthatók. A beton, tégla, kő és gabion kerítések esetében sincs feltétlenül szükség lábazatra.

A kerítés lábazat általában falazóelemekből készül, de léteznek előregyártott vasbeton lábazati elemek is. Manapság leginkább zsalukő kerítés lábazatok készülnek, de kő, fém, beton vagy tégla lábazat is készíthető.

A kerítés lábazatra ezután burkolat is kerülhet, ami lehet vakolat, ragasztott lapok, szeletelt tégla is.

Kerítés oszlopok telepítése

A kerítések építése során a legtöbb esetben oszlopokat is kell állítani. Ezek lehetnek a talajba vagy a lábazatba rögzítettek, illetve a lábazat anyagából építettek. más esetekben is szükségünk lesz, ha azokat nem építettük meg a lábazattal megegyező anyagból. A kerítés oszlopok anyaga sokféle lehet, fa, fém, zsalukő, beton, tégla, kő. Az oszlopokat jellemzően 2-3 méteres távolságra kell tenni egymástól.

Kerítés építés

Ezt követi a kerítés megépítése, amely a felhasznált anyagoktól függően szerelést, falazást, festést, vakolást jelenthet. A különböző kapukat, ajtókat is be kell szerelni a helyükre, valamint a díszítőlelemek, világítás, kaputelefon, biztonságtechnikai berendezések beépítése következhet. Utolsó feladatok a sitt és hulladék elszállítása, valamint a tereprendezés.

Cégünk egyes speciális feladatokat kivéve (például biztonságtechnikai berendezések beépítése) a kerítésépítés teljes folyamatát meg tudja oldani.

Kerítés építés árak

Ismertebb kerítés típusok

Drótkerítés

A drótkerítés építés az egyik legolcsóbb kerítés megoldás. A drótfonatos kerítések kivitelezése az alábbi főbb lépésekből áll:

 • tereprendezés
 • kerítés vonalának kitűzése
 • oszlopok helyének kijelölése, figyelembe véve a kapukat
 • kezdő, vég és sarokoszlopok kijelölése
 • oszlopok talajba helyezése, szükség esetén betonozása, támasztása
 • feszítőhuzalok, vezérdrót felhelyezése
 • drótfonat felhelyezése és rögzítése
 • kapuk behelyezése

A drótkerítés építés ára és a drótkerítés építés munkadíja a helyszíntól, tereptől, talajviszonyoktól, sarkoktól, töréspontoktól függ elsősorban.

Kérjen ajánlatot drótkerítés kivitelezésre, küldje el telefonszámát és visszahívjuk a részletek egyeztetése érdekében!

Beton kerítés

A betonkerítés táblákból és oszlopokból áll, általában teljesen átláthatatlanok, de léteznek áttört elemek is. Nagy tömegű, masszív, időtálló, felülete lehet sima vagy mintás, illetve betonfestékkel utólag festhetők.

A beton kerítések gyorsan telepíthetők, külön lábazat építése sem szükséges, emiatt olcsók.

A betonkerítés panelek általában 1,5 méter és 2,0 méter magasságban készülnek, az egyes panelek 40-50 centiméter magasak és 3-5 cm vastagságban készülnek.

A betonkerítés oszlopok a tervezett kerítés magassához képest 70-80 centiméterrel nagyobbak.

Hátrányuk, hogy viszonylag nagy tömegük miatt a szállításuk és mozgatásuk nem egyszerű.

Cégünk vállalja az elemes betonkerítés telepítését. Kérjen ajánlatot pár kattintásal most!

Zsalukő kerítés

Zsalukőből elsősorban a kerítés lábazat és oszlop készíthető, amelyhez tetszőleges egyéb anyagből készülhetnek a kerítéstáblák, betét elemek.

A zsalukő lábazathoz megfelelő, vasalt betonalapot (sávalap) kell készíteni. A föld feletti szerkezeteket is függőleges és vízszintes vasalatokkal kell megerősíteni, illetve vízszigeteléssel védeni.

Az elkészül lábazat, oszlopok, pillérek ezután vakolhatók és színezhetők, vagy akár ragasztott kőburkolattal is díszíthetők.

A zsalukő kerítés építés árak és a zsalukő kerítés munkadíj a megépítendő magasságtól, oszlopoktól és a felületkezeléstől függ elsősorban, de a lejtős terep, keményebb talaj is befolyásolja az árat.

Kérjen árajánlatot zsalukő kerítés kivitelezésre az űrlapon keresztül!

 

Táblás kerítés

A táblás kerítések fő eleme a fémháló, amely lehet sík (2D), vagy hajlított (3D). 

A fém táblás kerítéseket oszlopokhoz kell rögzíteni, amelyeket a talajba kell süllyeszteni és betonozni. A táblás kerítések készülhetnek lábazattal vagy anélkül is.

A fém felülete lehet horganyzott és szinterezett is, ami időjárás és rozsda állóvá teszi a szerkezetet.

A fémkerítés táblák 1-2 méter magasságban érhetők el általában, szélességük 2-2,5 méter között változik.

A táblás fém kerítések könnyűek, jól alakíthatók, könnyen és gyorsan szerelhetők.

Kérdése van a táblás kerítés építéssel kapcsolatban? Írja meg nekünk most!

Trapézlemez kerítés

A lemez kerítések általában trapézlemezből készülnek, anyaguk hidegen formált acéllemez.

Vastagságuk 0,3-0,6 mm, amelyet horganyzással, alucink vagy poliészter felületvédelemmel látnak el a rozsdásodás megakadályozása érdekében. Színezett és mintás változatban is kaphatók, akár fahatású megjelenésben is. Mindkét oldaluk színezett lehet, így a szomszéd oldalán is megfelelő, esztétikus megjelenésük van.

A lemez kerítések általában betételemként kerüknek felhasználásra, tehát lábazatra és oszlopok közé kerülnek beépítésre.

A trapézlemezből készült kerítésbetétek könnyűek, gyorsan szerelhetők és szükség esetén alakíthatók.

A trapézlemez kerítés készítése során az árak a felhasznált anyagoktól (felületkezelés, kétoldali minta, vastagság) függenek elsősorban.

Cégünk vállalja trapézlemez kerítések szakszerű telepítését. Kérjen ajánlatot most!

 

Tégla kerítés

Az egyik legszebb kerítés típus a téglakerítés. Készülhet új táglából vagy bontott téglából is.

A tégla kerítés építés során először stabil beton kerítés alapot kell készíteni, illetve fontos a megfelelő vízszigetelés kialakítása is, hogy a talajban levő nedvességet ne szívja fel a tégla. Beton, kő, vagy zsalukő lábazatra is építhető a tégla kerítés betét.

A tégla kerítés építése hagyományos kőműves munka. A szerkezet erősíthető oszlopokkal, pillérekkel is. Egyedi mintázatok, áttörések, betétek és kötés is kialakítható. Sok esetben címeres tégla díszítés kerül a téglakerítésekbe.

A tégla kerítés építése lassabb, mint az elemes, vagy táblás kerítéseké, azonban sokak szerint esztétikusabb.

A tégla kerítés építés árak a vastagságtól, magasságtól, oszlopoktól, boltívektől, mintázattól, egyedi díszítéstől függ.

Kérjen ajánlatot most tégla kerítés kivitelezésére!

Fa kerítés

Sokféle fakerítés építhető, lábazattal vagy anélkül, mindkét vagy csak egy oldalon látható oszlopokkal, pillérekkel, szabályos deszkából, lécekből vagy szabálytalan szélezetlen fából, színtelen lakk vagy színes pác, festék felületkezeléssel.

A faanyagot megvásárolhatjuk darabonként vagy táblás, elemes kivitelben is. Ez utóbbi esetben a helyszínen a fából készült kerítés táblákat a helyszínen csak szerelni és felületkezelni kell.

Az egyedi fa kerítés elemei között tetszőleges távolságot lehet hagyni, így teljesen zárt vagy csak részben zárt kivitelben is készíthető.

A fa kerítésnél is érdemes a megfelelő alap mellett lábazatot készíteni. Az oszolopok lehetnek fémből, fából, zsalukőből, téglából vagy betonból is.

A fa kerítés építés árak főleg a felhasznált fa anyagától (akác, fenyő), vastagságától és minőségétől függenek. Az alapozás, a lábazat, az oszlopok és a felületkezelés is jelentősen befolyásolja a fa kerítés építés árak nagyságát.

Kérdése van a fakerítés építésével kapcsolatban? Küldje el elérhetőségét és megkeressük pár napon belül!

 

Gabion kerítés

A gabion, vagy más néven kőkosár kerítés egy fémhálóba töltött kő szerkezet, amelyet bizonyos távolságonként belülről a földbe rögzített oszlopok merevítenek.

A fém rács szerkezet adja a kerítés oldalfalait és felső lezárását is, amelyeket egymáshoz is kell rögzíteni. Az így elkészült szerkezetbe nagyobb méretű kavics, kő, vagy egyéb anyag (üveg, tégla, cserép vagy akár fa) tölthető, majd fentről le kell zárni. A gabion kerítések előnye, hogy nem szükséges külön lábazatot kialakítani, könnyen alakítható egyéni méretekre, akár áttörések is létrehozhatók.

A gabion kerítések vegyíthetők egyéb kerítés elemekkel is, illetve támfalként is funkcionálhatnak, ha a kerítés egyik oldalán a talajszint magasabban van. További előnyük, hogy gyorsan szerelhetők és építhetők, illetve elbontásuk is egyszerű és gazdaságos, mert akár máshol is újrahasznosíthatók az elemek és a töltőanyag is.

A gabion kerítések nem érzékenyek a fagyra és a víznyomásra se, illetve hosszú az élettartamuk is.

Kérdése van gabion kerítés építés témában? Írja meg és megválaszoljuk!